YAZ TATİLİNDE YAPILABİLECEKLER


Evet  farkındayım, dönem boyunca bin türlü işle uğraştın ve şuan dinlenmek istiyorsun. Seni anlıyorum. Ama üç ay boyunca dinlenecek değilsin herhalde. Zaten sıkılmaya başladığın zaman daha da çekilmez oluyor. Bu yüzden biz sizler için yaz tatilinde yapılabilecek ilginç şeylerin güzel bir listesini yapıtk. Göz gezdirmekten zarar gelmez öyle değil mi? Sizlere Tatilde yapılabilecekler



1-Kendine Verdiğin Sözler


Öncelikle şu önceden kendine verdiğin sözleri yerine getirmelisin. Spora gitmeli, bolca kitap okumalı, kendini eğlenceli bır konuda eğitmelisin. Yani kendine verdiğin sözü tut. Sınav yok, ders yok, sıkıntı yok, tasa yok. Kendine bahane bulmadan başla.


2-Çiçek Yetiştirin;

Aslında bu madde benim bile yapacağım bir şey olabilir. E tabi abartıp evi seraya çevirmediğimiz taktirde bunu yapmak ailemiz tarafından da kötü karşılanmayacak. Çiçeğinizi her gün sulamak, bakımını yapmak kulağa sıkıcı gelse de ruhu dinlendirebilecek bir aktivite gibi. Hatta oldukça tatmin ediyor. Büyümesine şahit olmak güzel hissettirebilir bence.

3-Yürüyüşe Çıkın


Akşam yemeğinden sonra sakin sakin esen rüzgarı arkana alarak yürüyebilirsin. Yol boyunca arkadaşını veya aileni de yanına alman güzel olur. Müzik de dinleyebilirsin. Güzel bir parka oturup laflayabilirsin.

4-Bol Bol Film İzleyin


Boş vakitlerin yanı sıra sırf film izlemek için vakit ayırılmalı bence. Sinema yeni bir bakış açısıdır. Zorlukları bir anlığına unutmak ve sonsuz enerji kaynağıdır.Oturup evde izlemek bana da cazip geliyor evet ama film dediğin gidip salonda izlenmeli. 

5-Dolaşın


İmkanınız varsa şehir şehir gezin. Hatta her şehirdeki müzeleri gezin. Bir kültürü tanımanın en iyi yolu müzesini gezmek olabilir. Hatta heykellerle selfie çekin. Eğlenceli anılar da olabilir. Kafelere gidin. Akşam vakti en işlek yerleri gezin. Sadece gezmeyin yani, tanıyın.

Maddelerin yanı sıra bunları da yapabilirsiniz;

• Kitap Okuyun
• Enstrüman Çalmayı Öğrenin
• Yeni bir dil öğrenin
• Günlük Tutmaya değer yaşayın
• Resim çizin
• Tiyatroya Gidin


Yorum Gönder

0 Yorumlar