VERİMLİLİĞİNİZİ %1000 ARTTIRMANIN YOLU



Şimdi attığım başlığın gereksiz abartı olduğunu düşünenler için kısa bir not düşeyim;
Birazdan vereceğim yöntem kişisel gelişim ve psikoloji alanında birçok kitap yazmış olan Brian Tracy'nin kendi hayatında da uygulamış olduğu bir yöntem. Aslında bu size 12 yılda gelirinizi %1000 katına nasıl çıkaracağınızı gösteren bir yöntem ama biz bunu verimlilik diyerek genelleyelim. Kısaca 3 adımda sizlere %1000 oranında bir verimliliği nasıl sağlayacağınızı anlatacağım.


1.Madde : Normalde Uyandığınız Saatten İki Saat Önce Kalkın



İnsan bedeni uyandığı ilk iki saatte öğrenmeye aşırı meğillidir. Buna Altın saat diyorlar. Bu saatte yapılan okumalar sizi gün boyunca dinç bir zihne sahip olmanızı sağlayacak. Ne okuduğunuzun bir önemi yok ama bana sorarsanız uzmanlaşmak istediğiniz bir dalda motive edici kitaplar okuyabilirsiniz. Bu güne başlarken size avantaj kazandıracaktır. Ayrıca  Doktora tezi yazmak için okunması veya öğrenilmesi gereken bilgiyi bu bir saatlik okumayı 10 yıl boyunca devam ettirerek sahip olabilirsiniz. Ufak bir alışkanlık edinirseniz ve istikrarlı olursanız uzmanlaşmak istediğiniz konu hakkında Doktora Tezi yazacak kadar bilgi sahibi olmuş olursunuz.


2.Madde:Yapılacaklar Listesi Hazırlayın



Bir saatlik kitap okuma rutininizden sonra kağıt kalem alıp gün boyunca yapmanız gereken şeyleri öncelik sırasına göre sıralayın. Bu liste tam olarak yapılırsa bilinç altınız gerçekten motive oluyor. Bu yüzden aman listem uzun olsun diye uğraşmayın. Yapmanız gereken şeyleri yazın.

3.Madde: Soru Sorun:



Hazırladığınız listedeki işleri yapıp akşam vakitlerine ulaştıysanız kendinize sorun"Neyi Düzgün Yaptım?". Yaptığınız doğru ve güzel şeyleri listenizdeki maddelerin karşısına yazın. İkinci olarak "Bir daha ki sefere neyi farklı yapacağım?" Yine aynı şekilde kağıdınıza yazın. Burada önemli olan şey yaptığınız hataların değil, yaptığınız doğru şeylerin listesini çıkarabilmek. Bu yöntemle hatalarınızın negatifliği bilinçaltınızda daha az yer eder. Bu sizi daha olumlu bakmaya yönlendirir ve zamanla daha az hata yaparsınız.


Evet arkadaşlar 3 Maddede Verimliliğinizi %1000 arttırmak için bir yol sundum. İster uygularsınız, ister uygulamazsınız. Tamamen size kalmış. Bu sadece örnek olarak görülebilir. kendi yaşantınıza önemli noktaları değiştirmeyecek şekilde uygulayabilirsiniz. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere...

Yorum Gönder

0 Yorumlar