Size Yalan Söylendiğini Anlamanızı Sağlayacak 4 Sağlam Yöntem


Yalanlar hayatımızda ve günde birkaç defa söylememiz gerekebilir. İnsani davranıştır ve yalan söylemek kimilerine göre aşırı keyif veren bir hobi gibidir.Bugün size bir insan hangi koşullarda yalan söylediğinden bahsetmeyeceğim. Yalan söylediğini nasıl anlayacağınız anlatacağım.

1-Aşırı Detaycılık



Yalan söyleyen kişi karşısındakini inandırmak için  olayı dallandırıp budaklandır. Bu yalanı söyleyen kişinin yalanı söylemeden önce ne söyleyeceğini ve hatta birkaç defa prova yaptığını da anlayabilirsiniz. Pat diye aşırı detay verdin diye üstüne giderseniz tabiki kabullenmez. Bu yüzden yapmanız gereken anlattığı hikayeyi sondan başa doğru anlatmasını istemek olur. Çünkü yalancı yalanı söylerken -ne kadar önceden planlamış olsa da- birkaç tane abartı,farklılık benzeri şeyler sıkıştırır. Anlattığı olayı tersten anlatmak istemenizin sebebi de o araya sıkıştırdığı detayları tekrar söyleyip söylemeyeceği. Çünkü insan beyni bu gibi bilgileri ezberlemeye yatkın değil. Yatkın değil dedim ama yalancının çok zeki olmadığına dikkat edin.

2-Bakışlar



Eğer biri bir kişi geçmişte yaşanan bir olayı hatırlamak istiyorsa sola bakar. Bu demek oluyor ki yalancı sağ'ya bakarken kendini ele verebilir. Bu sağ elini kullananlar için geçerli.Sol el için de tam tersi. Fakat bu kesinlik arz eden bir madde değil kişinin alışkanlıkları ve yaşam tarzına göre çeşitlilik gösterebilir. Bu detayı fark ettiğiniz zaman ona neden oraya baktığını sorun ve hızlı bir cevap isteyin. Olması gerekenden fazla gereksiz bir cevap veya size karşı bir tepki doğrultuyorsa, konuştuğunuz insan yalan söylüyor diyebilirsiniz.

3-Reflekstografi



Reflekstografi basitçe kişinin belli koşullarda verdiği mikro refleksleri analiz eden bilim dalıdır. Bu peki nasıl işimizde yarayacak demeyin. Şöyle izah edeyim. Yalan söyleyen insan bilinç dışı olarak özgüvensizlik yaşar, korunmaya ihityaç duyar ve buna bağlı olarak bedenini belli başlı durumlara soklar. Buradaki belirti gözünü hiç kırpmaması veya çok kırpması, söyekli hareket etme ihtiyacı gibi gibi kişinin daha önce yapmadığı bir fiziksel harekette bulunuyorsa yalan söylüyor diyebiliriz. Şunu da unutmayın ki dediğim gibi bu refleksler kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

4-Saklanma



Yalancının en büyük hatasından biri de saklanma durumudur. E tabiki size yalan söylerken perdenin arkasına saklanmaya gitmez ama yalan söylerken ağazını kapatmaya, bedenini içe kapatmaya veya bu kişi kadın ise saçlarını kullanarak sizin bakış açınıza göre saklanmaya çalışabilir. Bu tamamen bedensel olmak zorunda değil. Yalancı eğer bu işte uzman değilse sizin gözünüze bakamaz. Bu da bir saklanma olarak görülebilir.



Bu yazı da bu kadar. Bu belirtiler en sık yapılan hatalardır.Tek başına bir belirti yetmez, en az üç belirti tutuyorsa şüpelenebilirsiniz. Sizin bulduğunuz veya internetten araştırdığınız farklı yöntemler varsa aşağıya yorum bırakmayı unutmayın. Bizi diğer sosyal medya hesaplarından da takip etmeyi unutmayın...

Yorum Gönder

0 Yorumlar